Яка звітність буде вважатись оригіналом, якщо протягом дня повторно відправили кілька її примірників?

11.08.21
178

Нагадаємо нашим читачам, що якщо платником податків надіслано до контролюючих органів кілька примірників одного електронного документа (у разі виправлення, неотримання першої квитанції тощо), оригіналом вважається електронний документ, надісланий до контролюючих органів останнім до закінчення граничного строку, встановленого законодавством для подання такого документа, за умови, що його було сформовано правильно та прийнято (зареєстровано), про що автору надійшла друга квитанція про прийняття.

Це передбачено п. 12 розд. ІІ Порядку обміну електронними документами з контролюючими органами, затвердженим наказом Мінфіну від 06.06.2017 року № 557 (далі – Порядок № 557).

Слід зазначити, що згідно з Порядком № 557 немає обмежень щодо надсилання платником податків протягом одного дня декількох звітних документів в електронному вигляді за різними податковими деклараціями.

Крім того, платник податків має право повторно відправляти податкові декларації у разі виправлення помилок до закінчення їх граничного строку подання, вказавши при цьому тип документа «звітний новий».

Роз’яснення розміщено на сайті ГУ ДПС у м. Києві.

Також про те, яку ознаку вказувати у звіті при виправленні помилок («Звітний», «Новий звітний», «Уточнюючий»), нагадали податківці ДПС у Тернопільській області.

Подавати звітність до контролюючих органів зручно у програмі M.E.Doc.

Про особливості виправлення помилок у додатку 4ДФ читайте у Блозі бухгалтера, в розділі Інформер програми M.E.Doc, а також на Telegram-каналі.